Van mei tot oktober de hele dag buiten

Het erf is bijna geheel op natuurlijke wijze omheind door granietmassieven, bomen, macchia mediterranea en een beekje, dat ‘s zomers droog staat. Op het terrein staan oude wilde olijfbomen, oleanders, bougainville, jonge fruitbomen, jeneverbes en mastiekbomen. Er is een grote stookplaats in een cirkel van menhirs. Het is de vaste verblijfplaats van een aantal landschildpadden en een patrijzenpaartje sticht er elk voorjaar weer een gezin. Van een wild zwijn die dit tot z’n territorium rekent, moet je ook niet schrikken.

In het voorjaar is het hier een bloemenzee met klaprozen en genoeg beschutte plekjes om volop van de lentezon te genieten; in het hoogseizoen een oase van rust op een steenworp afstand van het strandleven. In het najaar is er het strijklicht dat de granietrotsen roze kleurt. Zo dicht bij de bewoonde wereld en toch midden in de natuur.

Sinds de prehistorie wordt deze streek bezocht vanwege het sterke aardmagnetische veld van de granietrotsen. Op het erf zijn een paar hele hoge van deze megalieten te beklimmen die een 360° uitzicht over de wijde omgeving en de kustlijn bieden. Deze plekken, de grotten en vele unieke plekjes op het erf lenen zich goed voor een meditatief moment om je vol te laten stromen met de energie van de natuur.

Voor een ultiem relaxed vakantiegevoel hoef je het erf niet af!