De noordkust van Sardinië is geliefd om de besloten baaien die worden gevormd door de vele grillig gevormde schiereilanden. Het gedeelte tussen Golfo Aranci (net ten noorden van Olbia) en Canniggione (net ten oosten van Palau), wordt de Costa Smeralda genoemd: vanouds een bestemming voor de zeer rijken die hun vakantie vieren op jachten en in villa’s die aan het zicht van het publiek onttrokken blijven.

In de rest van de provincie Gallura is de kust toeristisch, maar het binnenland nagenoeg ongerept. Er zijn volop voorzieningen, maar er is nooit hoogbouw toegestaan, waardoor de kusten hun oorspronkelijke karakter hebben behouden. Er zijn prachtige stranden, grote en kleine, met en zonder voorzieningen. Buiten de drukste maand augustus zijn er genoeg rustige plekjes te vinden.

De graniet massieven hebben grillige vormen waarin allerlei vormen te herkennen zijn. De berekaap (Capo d’Orso) biedt een schitterend uitzicht over Palau, la Maddalena, de hele kustlijn en de archipel en is ook leuk om te beklimmen.

Op de kaart zijn de dichtstbijzijnde stranden aangegeven die onder de gemeente Palau vallen. Maar ten westen van Capannaccia zijn de stranden richting Santa teresa niet minder mooi en de branding ten zuidwesten van Santa Teresa is spectaculair. Een toer langs de kust van Rena Majore tot aan Portobello di Gallura levert spectaculaire uitzichten op.